Darujte
zdravie a krásu
článok / Jún 19 2020

Odstránenie bradavice – tekutým dusíkom alebo laserom?

Ako sa zbaviť bradavíc? Ak ste už skúšali rôzne domácke postupy, viete, že to nie je až tak jednoduché. Našťastie, my vám pomôžeme zbaviť sa bradavíc. Na Klinike Zdravia v Žiline používame na likvidáciu bradavíc dve osvedčené metódy.

Tekutý dusík

Tekutý dusík je klasická, rokmi overená metóda odstraňovania bradavíc. Tekutý dusík zmrazí bradavice na teplotu hlboko pod nulou. Pri takej teplote tkanivo bradavice nekrotizuje (odumiera) a celá bradavica, alebo jej časť, sa odlúpi od kože. Zákrok tekutým dusíkom opakujeme približne každé dva týždne, až kým nie sú bradavice úplne odstránené.

Ak ide o infekčné vírusové bradavice, je ideálne podporiť imunitu organizmu, aby si s vírusom bradavíc imunitný systém ľahšie poradil a zabránil ich prípadnému návratu. 

 

Odstránenie bradavíc Žilina - Klinika Zdravia

 

CO2 laser

Odstraňovanie bradavíc laserom je rýchla a efektívna metóda. Laserom vieme odstrániť bradavice už pri jedinej návšteve v našej ambulancii. Používame dva základné postupy. Pri CO2 laserovej excízii bradavicu šetrne vyrežeme z tkaniva kože laserom. Pri evaporácii bradavicu pomocou lasera vypálime.

Ktorá metóda je lepšia? Vhodný spôsob odstránenia bradavíc vám vždy odporučí náš dermatológ po vstupnom vyšetrení. Záleží aj na tom, kde na tele sa bradavica nachádza, a na potenciálnej rizikovosti bradavice.

Nie je laser ako laser. Pre čo najšetrnejší zákrok s výbornými výsledkami používame najmodernejší CO2 laser s extrémne presným lúčom a s možnosťou precízneho dávkovania energie. Vďaka tomu bradavicu veľmi presne vyberieme (prípadne vypálime) a okolité zdravé tkanivo takmer vôbec nepoškodíme, vďaka čomu sa ranka po zákroku veľmi ľahko a rýchlo zahojí.

Maximum pre vašu bezpečnosť a pokojný spánok – ak to situácia vyžaduje, potenciálne nebezpečné bradavice vyberieme a odošleme na histológiu. Na histológii odborníci zistia presný typ vírusu ktorý bradavicu spôsobil a určia riziko možnej rakoviny genitálu, konečníka, prípadne ústnej dutiny (slizničné bradavice).

Potrebujete sa zbaviť bradavíc? Ďalšie informácie o odstraňovaní bradavíc nájdete na stránke v sekcii Bradavice. Alebo sa rovno objednajte – kontaktujte nás.

Zdieľať na sociálnych sieťach
Akcie, rady a tipy priamo na
váš email
Získajte prístup k limitovaným sezónnym zľavám na zákroky len pre odoberateľov newslettra. Tiež si budete môcť ako prví pozrieť videá s novinkami zo sveta zdravia a estetickej medicíny.
Odoslaním tohto formulára vyjadrujete súhlas so spracovaním osobných údajov za podmienok, ktoré sú dostupné na internetových stránkach www.klinikazdravia.sk/ochrana-osobnych-udajov
MUDr. TERÉZIA GRIGĽOVÁ dermatológ špecialista

Atestovaná kožná lekárka s viac ako 10 ročnou praxou v estetickej a korektívnej medicíne. Prax absolvovala na najlepších klinikách v Bratislave (Esthetic, Mediskin, Ústav lekárskej kozmetiky), kde mala možnosť pracovať s rôznymi laserovými a terapeutickými prístrojmi a spolupracovať s najlepšími odborníkmi na estetickú dermatológiu. Pri svojej práci tieto skúsenosti rada využíva a kombináciou rôznych techník sa snaží o čo najlepší výsledok pri riešení rôznych dermatologických problémov.

Podobné články
článok / Jún 19 2020
Alergia je precitlivenosť organizmu, prehnaná imunitná odpoveď na alergény okolo nás. Alergiu obvykle priam...
článok / Nov 21 2022
Akné patrí medzi jedno z najčastejších ochorení pleti.  Vznik akné  môže závisieť od mnohých fakt...
článok / Jún 19 2020
Pravidelná kontrola materských znamienok – je potrebná aj u detí a mladých ľudí? Rozhodne áno. Aj keď je na...
článok / Jún 18 2020
Chystáte sa na leto, ale chýba vám postava do plaviek? Alebo sa vám len tak hocikedy v rámci roka nepáči po...