Darujte
zdravie a krásu
článok / Jún 19 2020

Odstránenie jazvy – 5 metód, ako to robíme

Jazvy odstraňujeme nielen z estetických, ale aj zo zdravotných dôvodov. Prečítajte si viac informácií o spôsoboch odstraňovania jaziev, ktoré používame v kožnej ambulancii na Klinike Zdravia v Žiline.

Roztok BMNP + TNF Alfa

Tento špeciálny roztok pomáha výrazne zmenšiť jazvy. Aplikujeme ho 1 x mesačne injekciou priamo do jazvy. Po injekciách jazva postupne stratí cievne zásobenie a následkom toho sa zmenší. Táto metóda sa osvedčila najmä pri starších aj čerstvých jazvách vypuklého typu.

CO2 Laser

Laser je v estetickej medicíne najmodernejšia technológia. Používame ho na odstránenie prebytočného tkaniva pri von vypuklých jazvách, ale aj na stimuláciu rastu tkaniva pri vpadnutých jazvách.

 

Odstránenie jazvy Žilina - Klinika Zdravia

 

Mikroihličková metóda

Mikroihličková metóda je výborným riešením drobných jazvičiek nielen na tvári, ale aj na krku a chrbtoch rúk. Patrí výhradne do rúk lekára. Pri tejto metóde používame prístroj s veľmi tenkými, pozlátenými ihličkami, cez ktoré vystavíme kožu vysokofrekvenčnej energii. Koža reaguje stiahnutím a vypnutím. Po zákroku mikroihličkovou metódou sa jazva „scvrkne“ a teda opticky zmenší.

Chirurgická korekcia jazvy

Ide o klasický zákrok skalpelom (excízia). V rukách skúseného chirurga je to osvedčený spôsob s dobrými výsledkami. Len kvalitné zašitie ranky po chirurgickej korekcii jazvy je zárukou výborného výsledku.

Chemický peeling

Chemický peeling funguje na princípe chemického „zbrúsenia“ vrchnej vrstvy kože. Na rozdiel od kozmetologických zariadení, v našej dermatologickej ambulancii používame stredne hlboký až hlboký peeling, ktorý smie vykonávať len skúsený lekár. Tomu zodpovedajú aj omnoho lepšie výsledky. Celý zákrok trvá len 5 až 10 minút. Na konci zákroku peeling zneutralizujeme špeciálnym alkalickým krémom s obsahom zinku. Na záver ukľudníme kožu červeným LED svetlom.

Ambulantnou korekciou jaziev dosahujeme výborné výsledky. Ak máte jazvu, ktorá vám prekáža, jednoducho nás kontaktujte a posúdime možnosti a vhodnosti zákroku. Radi vám pomôžeme zbaviť sa jazvy alebo ju výrazne zmenšiť a opticky skryť. Prečítajte si viac informácií v sekcii Jazvy alebo sa priamo objednajte na vstupné vyšetrenie a konzultáciu.

Zdieľať na sociálnych sieťach
Akcie, rady a tipy priamo na
váš email
Získajte prístup k limitovaným sezónnym zľavám na zákroky len pre odoberateľov newslettra. Tiež si budete môcť ako prví pozrieť videá s novinkami zo sveta zdravia a estetickej medicíny.
Odoslaním tohto formulára vyjadrujete súhlas so spracovaním osobných údajov za podmienok, ktoré sú dostupné na internetových stránkach www.klinikazdravia.sk/ochrana-osobnych-udajov
Podobné články
článok / Sep 17 2020
 Čo je lipóm? Lipóm je najčastejšie malý, ostro ohraničený, pomaly (aj niekoľko mesiacov alebo rokov)...
článok / Dec 18 2020
Za sfarbenie pokožky a vlasov je zodpovedný pigment melanín, ktorý pokožku chráni pred škodlivými účinkami ...
článok / Jún 19 2020
Alergia je precitlivenosť organizmu, prehnaná imunitná odpoveď na alergény okolo nás. Alergiu obvykle priam...
článok / Dec 18 2020
Koža tvorí ochrannú bariéru pred vonkajšími vplyvmi a je najväčším zmyslovým orgánom. Na jej vzhľad vplývaj...